Top destinații necunoscute care merită să fie descoperite

In timpul urmatoarei vacante vrei sa iesi putin de pe cararile batatorite si sa descoperi cele mai frumoase destinatii necunoscute inca? Iata cateva locuri minunate din lume care merita sa fie descoperite.

Sozopol, Bulgaria. Sozopol, cu lungile sale plaje de nisip si cu vechiul sau oras pitoresc, compus din casute de lemn si de stadute pavate, este una din cele mai atragatoare destinatii de pe coasta bulgara a Marii Negre. Vei putea vizita aici si cele mai frumoase biserici, dar si o multime de situri arheologice minunate.

Arhipelagul Quirimbas, Mozambic. Arhipelagul Quirimbas este un arhipelag compus din 32 de insule care se afla in partea de nord a coastei Mozambicului. Pentru a ajunge aici va trebui sa iei vaporul sau avionul de la Pemba. Aici poti sa faci scufundari in cele mai frumoase ape cristaline si sa vezi pasarile din parcul sau national.

Nkhata Bay, Malawi. Vastul lac Malawi reprezinta unul din cele mai impresionante peisaje din partea de sud-est a Africii, foarte bogat in ceea ce priveste diversitatea geografica. Orasul portuar Nkhata Bay, care se afla in partea de est a lacului, se remarca prin atmosfera sa relaxanta si malul sau lung si atragator, marginit de cele mai verzi coline. Constituie baza perfecta pentru a descoperi insulele vecine Chizumulu sau Likoma, unde sunt cele mai frumoase plaje izolate.

Peinsula Caramoan, Filipine. Uita de locurile turistice din Filipine si du-te prin Peninsula Caramoan care se afla in parte de est a regiunii Bicol. Peisajele de aici sunt cele mai magnifice, cu plaje si faleze din calcar si cu marea de un albastru stralucitor, la fel ca si in Palawan sau Boracay.

Dalyan, Turcia. Oraselul Daylan este un loc care merita sa fie descoperit, cu peisajul sau idilic cu rauri, coline si arbori unde cresc in voie citrice. Poti sa faci aici o baie cu namol in izvoarele termale de la Sultaniye care se afla pe malul lacului, exploreaza ruinele orasului antic Caunos si cumpara cele mai proaspete produse locale.

Insulele Raja Ampat, Indonezia. Raja Ampat este un grup de insule minuscule, 1500 la numar. Sunt acoperite de jungla si se afla in partea de est a Indoneziei, un loc de vis pentru cei care adora scufundarile.

Dhërmi, Albania. Daca iti doresti ca in vacanta sa te bucuri de o plaja magnifica si ca seara sa te distrezi la malul marii, aici trebuie sa ajungi, pe Riviera albaneza.

Gozo, Malta. Se pare ca Gozo, este o insula senina din arhipelagul maltez, mult mai calma si mai verde decat Malta. Pe langa faptul ca ofera un splendid peisaj mediteranean, aici se pot admira si templele Ggantika, cel mai bine pastrate, inca din epoca preistorica.

Lasă un răspuns