Șterge virușii din calculator sau din laptopul cu sistemul de operare Windows

La fel cum se intampla si in viata de zi cu zi cu oamenii si computerele se pot virusa. Iar acesti virusi sunt din ce in ce mai puternici, mai distructivi, mai incisivi, programati sa obtina date personale, sa distruga dispozitivele sau sa obtina acces la datele financiare.

Indiferent care este scopul pentru care a fost creat virusul, o data contactat, trebuie sters de urgenta. In caz contrar, lucrurile pot lua o intorsatura urata si se pot solda nu numai cu defectarea iremediabila a laptopului sau calculatorului, ci si cu scurgeri de informatii personale sau financiare.

Un virus poate fi sters din PC sau din laptop in momentul in care utilizatorul va sti despre ce tip de virus este vorba. Exista asadar virusi ce afecteaza discul dur, flexibil si memoria, cunoscuti sub numele de virusi Hardware, dar si virusi ce afecteaza fisierele si programele din memorie sau de pe Hard, inclusiv sistemul de operare sau componentele acestuia.

Virusii software distrug fisierele, le modifica dimensiunile, duc la stergerea totala a informatiilor sau la distrugerea caracteristicilor grafice sau sonore, pot incetini viteza de lucru pana la blocarea calculatorului, pot crea duplicate ale fisierelor pana ce memoria se umple sau pot bloca unele spatii din computer.

Pentru o devirusare ca la carte, se va intra in Safe Mode dupa un restart apasand tasta F8, se va deconecta computerul de la internet si se va continua cu stergerea fisierelor temporare. Urmeaza un Disk Cleanup care incepe din bara de Start si descarcarea temporara a unui scaner de virusi, cu care se va face o scanare completa. Va fi necesara si scanarea cu Malawarebytes pentru virusii mai greu de depistat.

Practic, dupa parcurgerea acestor pasi se va curata calculatorul sau laptopul de virusi, daca sunt urmate indicatiile prezentate in programele downloadate.

Intotdeauna este bine ca utilizatorii sa foloseasca firewall, dar si parole foarte complicate ce pot fi scrise pe o foita si purtate in portofel spre exemplu. De virusi se poate scapa din calculator sau din laptop foarte simplu si fara ajutorul unui specialist in domeniu!

Lasă un răspuns