Nokia 9 PureView – Despre cameră

Nokia 9 PureView este un nou telefon produs de cei de la Nokia, acest telefon fiind unul special conceput care poate inlocui chiar si o camera foto, daca se va dori acest lucru. Acest telefon este unul dintre cele mai asteptate telefoane, el fiind primul telefon de pe piata care are 5 camere pe spate. Din ce se poate observa, pozele facute cu acest telefon sunt reusite, acestea fiind la nivelul pozelor realizate de telefoanele mult mai performante din domeniu.

Specialistii care s-au ocupat de acest telefon, au mizat pe camerele sale de pe spate, acest telefon fiind special conceput pentru a realiza niste fotografii excelente. Unii cumparatori doresc sa se bucure de un smartphone cu niste proprietati cat mai bune, iar fotografia poate fi unul dintre motivele pentru care consumatorii se orienteaza catre un astfel de telefon.

Nokia are 2 senzori color, dar si trei senzori monocrom, acestia avand 12 megapixeli cu niste obiective standard de 28 mm, dar si o diafragma f/1.8. Pe spatele acestui telefon se afla doua elemente si anume un senzor time of flight pentru masurarea adancimii de camp, dar si un dual LED flash. Telefonul se foloseste astfel de toti cei cinci seonzori pentru a produce o imagine mare, de aceea calitatea este un lucru pe care un astfel de telefon il are in vedere. Veti obtine o fotografie de 12 megapixeli.

Sistemul de cinci camere vine echipat cu o harta de adancime camp pentru un cadru de pana la 1200 de niveluri. Acest lucru va insemna ca veti putea trage o fotografie apoi sa refocalizati pe ce element veti dori voi din imagine. Senzorii monocromi exista pe un telefon deoarece acestia pot surprinde de trei ori mai multe detalii decat senzorii RGB clasici. In interiorul telefonului se vor intampla multe lucruri atunci cand apasati pe fotografie.

Chiar si in situatie de luminozitate scazuta, acest telefon reuseste sa se descurce foarte bine. Veti avea astfel posibilitatea de a trage si fotografii RAW. Procesarea fotografiei este insa destul de lunga. Aceasta procesare dureaza timp de zeci de secunde, lucru ce ar putea fi destul de frustrant pentru unele persoane.

Exista si posibilitatea sa primiti unele erori pe camera foto, intreaga aplicatie de camera foto fiind una destul de lenta. Pe partea din fata veti gasi o camera de 20 de megapixeli, dar cu toate acestea, selfie-urile lasa de dorit. Telefonul se descurca bine pe video.

Lasă un răspuns