Ești pro sau contra reîntoarcerii tapetului?

Tapetul nu a fost pe vremuri pe placul tuturor deoarece aduna doar praf. Insa s-a terminat cu acest dezavantaj. Actualemente tapetul se impune drept una din cele mai puternice tendinte in materie de decoratiuni din ultimele sezoane. Nu stii pe care sa il alegi? Unde sa il pui? Iata tot ce trebuie sa stii pentru a spune un mare DA reintoarcerii tapetului.

Uita de prejudecati, tapetul nu mai este deloc cum era pe vremuri, scump si, odata cu trecerea timpului, aduna praf. Din contra, este considerat una din tendintele in materie de decoratiuni interioare si se impune drept cea mai reenta noutate, noutate pe care musai sa o adopti si tu pentru interiorul tau.

In living, dormitor, hol sau camera copilului tapetul ne imbraca peretii si ne inveseleste interiorul.

Marea reintoarcere a tapetului
Tapetul reprezinta un bun compromis pentru a ceda putin excentricitatii. Gata cu peretii plini de praf pe care ti-i amintesti de pe vremea copilariei cand iti petreceai vacanta la bunici, in ziua de azi iti poti afisa cu mandrie tapetul si il poti asorta cu usurinta cu restul decorului si obiectelor din casa. Flori, patratele, personaje din desene animate…toate aceste imprimeuri se pot regasi pe tapet. De altfel, acesta este motivul pentru care tapetul este atat de popular deoarece se adapteaza cu usurinta tuturor nevoilor noastre si tuturor stilurilor. In plus, este solutia ideala pentru a schimba rapid si cu usurinta decorul din casa sau pentru a pune in evidenta un loc mai simplu din casa. Un tapet permite dinamizarea incaperii, poate veni chiar si cu o nota de nebunie. Insa, trebuie sa stii sa il alegi.

Obiectivul principal in alegerea tapetului este acela de a te juca cu culorile, motivele si contrastele pentru a crea un spatiu original. Spre exemplu, intr-un interior cu ambianta exotica putem opta pentru un tapet tropical, un amestec de frunze si animale, cu culori vii. Pentru o atmosfera mai minimalista putem opta pentru forme geometrice sau dungi.

Cu ajutorul tapetului este posibil si sa variem stilurile. Animale din savana intr-o incapere cu decor scandinav, ilustratii colorate intr-o incapere baroca, etc…

Singurul lucru pe care trebuie sa il retii este acela ca trebuie sa optezi pentru un model care iti place deoarece, chiar daca il poti schimba cu usurinta, acest lucru necesita timp. Nu uita ca vei vedea tapetul zi de zi drept urmare trebuie sa te bazezi in primul si in primul rand pe intuitia ta mai degraba decat pe tendintele actuale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?