Detox Tea – o cură de purificare pentru organism cu ajutorul ceaiului

Te tenteaza o cura detox cu ceai? Un amestec de plante naturale si de ceai, este cel care ne va purifica organismul de toxinele acumulate si sa iti afinezi silueta fara sa iti dai seama.

O cura detox cu ceai este cea care presupune introducerea ceaiului in alimentatia zilnica pentru a-ti afina silueta si pentru a elimina toxinele care polueaza organismul. In plus, ceaiul va avea efecte benefice si asupra frumusetii tale- este foarte bogat in antioxidanti si declara razboi radicalilor liberi, cei care sunt responsabili cu imbatranirea celulara.

Cum trebuie sa iti alegi ceaiul detox?

Inainte de a incepe aceasta cura, ar trebui sa alegi varietatea potrivita de ceai.
– ceaiul negru reprezinta cea mai buna alegere deoarece este un puternic diuretic, dar nu este atat de bogat ca si alte ceaiuri in antioxidanti.
– ceaiul verde si ceaiul oolong sunt si ele excelente deoarece sunt foarte bogate in polifenoli.

Dar ceaiul nu ar trebui sa fie igredientul unic al unei cure detox. Poti adauga si plante si radacini naturale curei, precum lemongrassul sau ghimbirul, papadia sau ciulinul. Alaturi de ceai, sunt cele care vor accelera efectele curei detox.

Regulile de respectat pentru o cura detox reusita. Sunt foarte simple si foarte usor de respectat.
– nu abuza de ceai. Mai ales daca esti o persoana mai sensibila la cafeina. Trebuie sa consumi 500 ml- un litru maximum. Daca vei consuma mai mult, nu vei mai dormi atat de bine, nervozitatea isi va face aparitia si vei avea carente in fier.
– bea ceai toata ziua, dar in afara meselor. Este foarte important in acelasi timp, sa bei doar apa. Cele mai bune momente cand poti bea ceai- la trezire si la culcare.
– cura trebuie sa fie completata de un regim echilibrat si sanatos. Este primordial sa continui sa consumi destule fructe si legume, feculenti si surse slabe de carne.
– limiteaza aportul de materii grase si dezahar. Cura detox cu ceai este cea care va da rezultate si mai bune, daca produsele grase si dulci sunt consumate in cantitati foarte mici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?