Cum te poți relaxa în vacanță?

A spus cineva vacanta? Da, dar o vacanta adevarata. Sa mergi departe pentru a te relaxa, nu este un lux, ci o necesitate. Iata cateva reguli de aur de respectat pentru a-ti reincarca bateriile si pentru a reveni in forma maxima.

Pregateste absenta ta de la munca. Daca iti vei verifica din 5 in 5 minute e-mailul la plaja sau la piscina, iti vei distruge chiar si cea mai frumoasa vacanta. La munca trebuie deci sa lasi totul in ordine inainte de a pleca. Trebuie deci sa stabilesti ce trebuie sa termini inainte de placare, ce poate sa astepte pana te reintorci sau ce este mai urgent de transferat la colegi.

Lasa si ecranele deoparte. Esti genul de persoana care sta mult in fata ecranului pentru a cauta o terasa cu WI-FI decat cea mai buna plaja din imprejurimi? Retelele sociale si Internetul pornit non stop sunt cel mai mare inamic al relaxarii in vacanta. Nu trebuie deci sa renunti doar la e-mail. Ci si la Instagram, la fluxul RSS, la Facebook sau la serialele online. Lumina albastra nu te lasa sa dormi.

Regaseste-ti corpul. Daca ne gandim la vacanta, ne gandim de asemenea si la oboseala si la recuperare. De unde si necesitatea de a dormi mai mult. Trebuie deci sa iti faci mai mult timp pentru tine, sa te menajezi de momentele cotidiene, pentru a-ti reface plinul de vitalitate. Inoata, fa yoga, exercitii de respiratie sau de meditatie… poti gasi foarte usor activitatea care ti se potriveste cel mai bine.

Trebuie sa faci miscare in fiecare zi. Vacanta nu ar trebui sa iti schimbe ritmul de campioana, daca ai o disciplina de fier in restul anului. Poti incerca insa sa schimbi lucrurile si sa alegi alte activitati sau un alt sport. Sa dormi si sa te odihnesti este foarte bine. Sa faci sport, si mai bine.

Trebuie sa devii constienta de valoarea timpului liber. Un lucru indispensabil pentru a profita din plin de vacanta. Trebuie sa incetinesti ritmul si nu mai incerca sa planifici totul, sa controlezi totul sau sa organizezi totul.

Limiteaza obligatiile la minimum si profita din plin de timpul pe care il ai doar pentru tine.

Dupa ce te-ai reintors din vacanta, incearca macar 20 de minute, o jumatate de ora sa ti faci timp doar pentru tine, pentru a continua ce ai inceput in vacanta. Totul tine de prioritati. Sigur vei reusi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?