Câteva trucuri pentru a-ți face plinul de energie pe timp de iarnă

Lunile de iarna sunt in general, o perioada mai grea, mai deprimanta sau sumbra pentru toata lumea. Frigul, dar si zilele mai scurte au un impact negativ asupra energiei noastre, dar si asupra starii noastre de dispozitie.

Alimentele pentru a-ti face plinul de energie. Anumite alimente te ajuta sa iti ridici nivelul de energie si sa lupti mai bine contra oboselii resimtite pe timp de iarna. Semintele de dovleac si semintele de canepa decorticate contin o multime de grasimi bune, fibre si proteine. Materiile grase sunt esentiale pentru a furniza un plus de energie. Fructele Goji, foarte bogate si ele in vitaminele A, C, B si E, dar si in potasiu sunt folosite de foarte multa vreme in medicina chinezeasca. Acestea pot ameliora secretia de hormoni suprarenali care controleaza energia. Uleiul de nuca de cocos este si el un puternic energizant.

Verifica daca nu ai cumva probele de sanatate. Consulta un medic pentru a face controale de rutina si pentru a elimina anumite probleme medicale care te fac sa te simti lipsit de energie. Aici pot intra anumite boli precum anemia, diabetul, hipotiroidia, probleme cardiovasculare sau chiar si depresia.

Medicina naturala te poate ajuta si ea sa fii plin de energie. Poti de asemenea, consulta si un specialist in medicina naurala pentru unele examene biochimice sau nutritionale mai detaliate, pentru a detecta anumite carente, dezechilibre hormonale sau alergii alimentare, incearca sa elimini zaharul, glutenul, gustarile bogate in glucide, alcoolul si alimentele prajite.

Pentru a-ti regasi energia, cel mai bine ar fi sa te relaxezi. Trebuie sa te informezi si cu privire la unele tehnici de meditatie, la yoga sau relaxarea prin masaj. Trebuie sa ai si o activitate fizica regulata pentru a ameliora aportul de oxigen si pentru a-ti intari muschii.

Suplimentele alimentare si vitaminele te pot ajuta si ele sa iti regasesti energia. Incearca si anumite suplimente alimentatre sau vitamine energizante precum vitaminele din grupa B, vitaminele B12, C, D3 si coenzima Q10, omega 3, complexele probiotice si multivitaminele.

Stai cat mai mult la lumina naturala. Foarte multa lume se simte lipsita de energie pe timp de iarna din cauza luminii mai putine. Atunci cand nervul optic capteza lumina soarelui, corpul poate secreta serotonina, un neurotransmitator care poate ameliora buna dispozitie.

Vitamina D pentru un plus de energie. Alimentele bogate in vitamina D sunt in acest caz cea mai buna alegere. Aici intra pestii grasi mai ales. Poti alege sa consumi si quinoa, o sursa rara de proteine vegetale complete si poti incerca sa inlocuiest painea, pastele sau cerealele cu quinoa si vei putea remarca ca acest lucru are un efect pozitiv asupra energiei tale.

Si cel mai important- nu uita sa mai faci din cand in cand cate o pauza.

Lasă un răspuns