Câteva idei de promovare care nu te costă nimic

Eu sunt un om foarte ambițios din fire și, atunci când vreau cu adevărat să fac un anumit lucru, nu prea sunt multe chestii care-mi pot sta în cale. Iar și acelea care reușesc să-mi pună bețe-n roate, tot nu sunt suficient de multe încât să mă facă să renunț la treaba respectivă. Asta se întâmplă rar, dar când pățesc să-mi doresc cu adevărat ceva chiar îmi dau silința.

Acum nu foarte mult timp am discutat cu câțiva amici care voiau să-și înceapă cariera în online, să-și deschidă un blog, un site de afiliere, ceva pe o micro-nișă, nici ei nu știau de fapt ce vor – inafară de bani cu muncă puțină.

Am început să le explic ce alternative au, le-am spus bazele unor anumite treburi, le-am dat câteva recomandări de site-uri și forumuri de unde și-ar putea lua informații utile legate de asta și, mai mult de atât, le-am dat chiar și una din ideile pe care le aveam eu puse de-o parte sperând că o să fie și ei la fel de ambițioși ca mine și o să facă treabă bună. Din păcate pentru ei însă, erau extrem de leneși și cum nimeni nu recunoaște asta, unul dintre motive a fost faptul că n-au bani pentru promovare așa că le-am dat câteva alternative:

Semnătură mail – Unii dintre ei trimiteau zilnic foarte multe mailuri așa că le-am sugerat să-și creeze o semnătură cu adresa site-ului, numele lor și nișa pentru a câștiga câteva vizite și a forma o comunitate.

Social media – Una dintre uneltele principale de promovare: rețelele de socializare. Pagini, grupuri, profile, share-uri, likeuri.

Forumuri – Există forumuri pentru aproape fiecare nișă. Dacă îți vei face cont pe un forum pentru nișa site-ului tău, mai mult ca sigur vei găsi și topicuri de prezentare iar dacă-ți vei crea și tu unul o să mai găsești câteva persoane interesate

Restul ține de perseverență.

Lasă un răspuns