Bly Manor – ne uităm sau nu la a doua parte de la The Haunting of Hill House de pe Netflix?

Al doilea sezon al antologiei nu este la inaltimea primei parti, spun unii, dar este magnifc filmata si uneori extrem de captivanta.

A devenit pur si simplu, unul din cele mai bune seriale din istoria Netflix. La sfarsitul anului 2018, Mike Flanagan a dat fiori reci pe sira spinarii fanilor Netflix cu The Haunting of Hill House, o adaptare dupa romanul cult al lui Shirley Jackson.

Este vorba despre o drama familiala intr-o casa bantuita, etalata pe doua timelines, pline de momente terifiante, excitante si mai sumbre. Momente care ne-au tinut cu sufletul al gura pana la final si care ne-au captivat. O reusita totala care a ridicat foarte sus standardele pentru The Haunting of Hill House.

Bly Manor este a doua parte a sa care spune povestea tot a unei case bantuite, inspirata de aceasta data de povestile gotice ale lui Henry James. Povestea se deruleaza de aceasta data intr-un conac pierdut de la tara si ii urmareste pe doi copii mai ciudati care sunt luati in grija de o guvernanta americana.

Care sunt insa punctele sale forte?

Are o punere in scena milimetrica. Mike Flanagan nu realizeaza toate episoadele serialului, dar acest al doilea sezon este extrem de captivant. Mai ales pe plan estetic. Punerea in scena stie cum sa incadreze fiecare secventa cu minutiozitate, punandu-se accentul pe fiecare detaliu mai ales din plan secund pentru ca spectatorii sa nu rateze cumva o fantoma care isi face aparitia.

Avem de-a face cu cea mai frumoasa poveste gotica. Al doilea sezon nu este atat de infricosator ci este mai degraba o poveste cu fantome mai blanda si mai perturbatoare.

Mai degraba, Bly Manor este o poveste tragica de iubire, gotica, delicat de macabra, care emotioneaza spectatorii.

Castingul sau este unul foarte bun. Se reintorc Victoria Pedretti si Henry Thomas si sunt din nou fabulosi. Si isi face aparitia si carismatica T’Nia Miller, guvernanta.

Lasă un răspuns