Alimentele verii pentru a te delecta fără regrete

Vara este anotimpul în care preferi să te distrezi, să profiţi de viaţă din plin fără să te deprimi însă când te întorci din vacanţă şi te pui pe cântar. Nu-i aşa?

Unele alimente te ajută să fii cea mai gurmandă şi vin cu o mulţime de beneficii în acelaşi timp. Iată o listă cu alimentele care te pot delecta în această perioadă, alimente care ar trebui să facă parte şi de la tine din meniu.

La aperitiv. Ideea este următoarea-să te bucuri de cât mai multe savori, fără să încarci însă organismul. Poţi prepara deci o salată cu legume tăiate în lamele, precum castraveţii pe care le poţi savura alături de brânză cu usturoi.

Sucurile smoothie. Aici se îmbină de minune fructele cu legumele, adică vitamine, minerale, fibre….se poate păstra pulpa fructelor pentru fibre şi se pot face o mulţime de combinaţii minunate. Căpşuni, banane, fructe roşii, spanac, seminţe de chia, mandarine, goji, miere, ciocolată, busuioc, scorţişoară… ai de unde alege.

Ridichea roşie. O legumă cu o mulţime de beneficii pentru care îl ajută să se remineralizeze, datorită nivelului său de calciu. Este cea mai buna idee pentru o gustare sau la picnic. Ridichea neagră este şi ea plină de beneficii.

Carnea de vită uscată. Este o varietate de carne lejeră, foarte bogată în aminoacizi şi proteine, care vine cu un plus de tonus pentru muşchi.

Ardeiul gras roşu. Are un nivel foarte ridicat de licopen şi este o vedetă printre alimentele care pot preveni cancerul datorită antioxidanţilor săi. Îl poţi amesteca cu cel verde sau galben pentru un plus de culoare în farfurie.

Fasolea verde. Foarte bogată în fibre şi calciu, fasolea verde este cea care stimulează tranzitul, care conţine foarte puţine calorii şi care te ajută să ai oase solide.

Pepenele roşu. Este cea mai bună idee pentru a te răcori vara, datorită nivelului său ridicat de apă. Un fruct gurmand pentru a te răcori fără sentimente de vinovăţie.

Un comentariu la „Alimentele verii pentru a te delecta fără regrete

Faci un comentariu sau dai un răspuns?