9 lacuri extraordinare din cele 4 colțuri ale lumii

Oare cine ar putea rezista atractiei magice a unui lac cu ape pure si calme? Apa are ceva atragator si lacurile cu suprafata lor cristalina si culorile lor minunate ne fascineaza cu adevarat.

Iar unele dintre ele ar trebui sa figureze neaparat pe lista urmatoarelor destinatii pentru cele mai frumoase vacante.

Lacul Carezza, Italia. Un lac celebru pentru nuantele sale de verde smarald, cu apele sale perfect calme si transparente. Daca ajungi pe aici intr-o zi frumoasa de vara, vei putea admira si reflectia de la Gruppo del Cantinaccio si a masivului Latemar pe suprafata apei. O legenda locala spune ca un vrajitor care a plans iubirea sa si-a aruncat in lac bijuteriile, conferindu-i culoarea sa distinctiva.

Lacul Moraine, Banff, Canada. Un lac superb in nuante de turcoaz, incredibil, ale carui nuante variaza si devin mai stralucitoare in functie de ora din zi.

Lacul Dove, Tazmania. Poti parcurge aici promenada de 6 km care incercuieste Lacul Dove in Tazmania, pana la poalele Muntelui Cradle. Nu uita sa faci un popas in padurea Ballroom pentru a admira cei mai vechi stejari.

Lacul Powell, Statele Unite. Din punct de vedere tehnic acesta nu este un lac. Este un rezervor creat de om in Canionul Glen, un « must see » de aici.

Lacul Pehoe, Chile. Acest superb lac din Patagonia se afla in Parcul National Torres del Paine. Apele sale de gheata in nuante de abastru cristalin ofera un contrast maiestuos cu muntii din jur.

Lacurile Plitvice, Croatia. Aflate in Parcul National al Lacurilor Plitvice, un site care figureaza in Patrimoniul Modial Unesco, aceste 16 lacuri de o frumusete ireala sunt legate intre ele de cascade care par ca isi schimba culoarea in ritmul anotimpurilor, dar si in functie de momentul zilei.

Lacul Baikal, Siberia. Acest lac, care este cea mai mare rezervatie de apa dulce din lume atrage toti turistii din lumea intreaga datorita culorilor sale minunate pe timp de vara si formatiunilor sale de gheata incredibile pe timp de iarna.

Lacul Lucerne, Elvetia. Al patrulea lac din tara ca marime, lacul Lucerne este amplasat intr-un peisaj cu adevarat magnific. Este inconjurat de munti si margineste orasul al carui nume il poarta, Lucerne.

Lacul din Grota Melissani, Grecia. Aflat pe Insula Cefalonia, acest misterios lac se ascunde intr-o grota. Atunci cand soarele se strecoara prin deschiderea grotei si scalda lacul, lumina este de un albastru magic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?