6 simptome care dovedesc că alimentația ta nu e deloc adaptată

Cum ar fi daca alimentatia ta nu ar fi deloc adaptata nevoilor tale? Iata 6 simptome care te vor ajuta sa iti dai seama daca este cazul.

Iti lpseste energia. Dupa o masa mult prea bogata in alimente cu un indice glicemic ridicat, glucoza ajunge in exces in sange. Pancreasul va secreta in acest caz o mare cantitate de insulina pentru a regla nivelul de zaahr din sange. Vei ajunge astfel la o hipoglicemie reactionala care te va face sa nu mai ai energie deloc. Daca vrei sa fii plin de energe intreaga zi, consuma fibre, grasimi de calitate, proteine de calitate si alimente cu un indice glicemic scazut.

Iti cade fierul. In acest caz, cu siguranta ca suferi de o carenta in fier. Fierul joaca un rol foarte important in productia de globule rosii care ajuta la stocarea si transportarea oxigenului in sange, dar si in scalp, intervenind in structura keratinei. Deci daca suferi din cauza carentei in fier, iti va cadea parul. Consuma alimente bogate in fier, pe care sa le asociezi pe cele bogate in vitamina C.

Ai o respiratie urat mirositoare. Anumite regimuri, care sunt foarte bogate in proteine si care contin foarte putin sau deloc glucide, au tendinta de a da o respiratie urat mirositoare. Respiratia urat mirositoare poate sa fie provocata de un proces metabolic, numit « cetoza ». Atunci cand corpul nu dispune de destula glucoza pentru a produce energie, va arde grasimile stocate, un lucru care va duce la o acumulare de acizi. Iar faimosii « cetoni » te pot face sa ai o respiratie foarte neplacuta.

Suferi de arsuri la stomac sau reflux gastric. Alimentatia ta este poate dezechilibrata? Din cauza unei alimentatii proaste, peretii mucoaselor pot sa fie alterati si celulele esofagului nu mai sunt inchise asa cum trebuie. Si sunt atacate din aceasta cauza de ioni acizi. Tine-te departe de alcool, de lactate, de bauturi carbogazoase, de cafea, de gluten si de alte produse industriale.

Suferi de diaree cronica. Poate ca suferi de o intoleranta la gluten sau de maladia celiaca fara sa stii asta. Exclude de tot glutenul din alimentatie si vezi daca simptmele persista.

Te confrunti tot timpul cu constipatia. Poate ca nu vei destula apa. Chiar daca consumi destule fibre, nu rezolvi nimic daca nu bei destula apa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?