5 tipuri de comportament negativ la care trebuie să renunți

Defectele sunt imperfectiuni fizice sau comportamentale. Si orice fiinta umana poseda defecte. Ne vom interesa aici despre dimensiunea comportamentala.

Este vorba despre diferitele comportamente negative sau comportamentale pe care le putem avea. Aceste defecte reprezinta cel mai adesea, o sursa de probleme, deoarece nu ne permit sa interactionam asa cum trebuie in societate.

Descopera deci care sunt tipurile de comportament negativ la care trebuie sa renunti pentru a avea cea mai buna viata in societate, dar si pentru a te simti mai bine in viata de zi cu zi.

Autocritica. Autocritica poate sa fie un lucru benefic in masura in care ne putem construe un punct de vedere personal. Problema este ca avem tendinta sa ne judecam mult prea sever si acest lucru nu ne poate defini cu adevarat. Perfectionismul este un mit. Nu exista nimic perfect si noi nu facem exceptie.

Nerabdarea. Nerabdarea poate sa fie considerata drept un comportament iritabil care rezulta din intarzieri sau din cauza faptului ca nu ne putem abtine. Nerabdarea este un defect care se poate dezvolta din cauza unor experiente negative precoce, din cauza neintelegerii propriei naturi sau a celor din jur si din cauza unui sentiment persistent de nesiguranta.

Incapatanarea. Adica persistenta intr-o stare sau un comportament voluntar fara sa tinem cont de circumstante. Refuzul ascultarii opiniei celor din jur, insistarea asupra faptului ca ideea sau dorintele tale sunt mai importante, refuzul schimbarii sunt caracteristicile dominante ale unui comportament obstinat. Adevarul este ca fiecare dintre noi afiseaza la un moment dat un comportament de incapatanat.

Si totusi, unele persoane afiseaza acest comportament cu o amploare care depaseste de departe norma permisa. Trebuie deci sa renuntam la acest comportament.

Manipularea. Anumite persoane sunt mereu in cautarea altor persoane pe care sa le foloseasca sau sa le manipuleze in folosul sau interesul lor. Manipulatorii sunt cei care pun la cale metode sau strategii deliberate in scopul de a controla, a influenta alegerile si actiunile unei persoane in scop personal. Persoanele care incearca sa manipuleze, se joaca cu emotiile altora.

Drama. Aici ne referim la felul in care dramatizam sau felul tragic in care facem fata anumitor situatii. Oamenii devin literalmente dependenti de acest comportament. Acesta se poate mnifesta in feluri diferite in diferite locuri. Trebuie sa renuntam insa la acesta deoarece ne face sa devenim imaturi. In fata anumitor situati trebuie sa dam dovada de sange rece pentru a rezolva anumite probleme.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?