4 sfaturi pentru a stimula sistemul imunitar pe timp de toamnă

Printre schimbarile de temperatura si reintoarcerea la un ritm de lucru mai dur, toamna este un anotimp propice starilor de oboseala, dar si altor boli de sezon. Si organismul, cel mai adesea obosit, isi deschide mai usor usa agentilor infectiosi de tot felul. Din fericire insa, anumite obiceiuri sau reflexe sunt cel mai adesea de ajuns pentru a stimula sistemul imunitar pe timp de toamna.

Iata deci care sunt cele 4 sfaturi de care sa tii cont pentru a stimula sistmul imunitar pe timp de toamna.

Fa-ti plinul de vitamina C pentru a-ti stimula sistemul imunitar. Vitamina C, luata in cadrul unei alimentatii de calitate, poate sa sustina sistemul imunitar. Mai ales stimuland productia de anumite limfocite. Numeroase studii demonstreaza interesul sau pentru a preveni raceala si alte boli de sezon. Vitamina D este si ea implicata in stimularea si sustinerea sistemului imunitar. Un aport suficient de vitamina D poate stimul activitatea macrofagilor si productia de cytokine anti-inflamatorii. O alimentatie bogata in pesti grasi, in fructe si legume de sezon, dar si in uleiuri vegatele este de ajuns pentru a acoperi nevoile organismului in vitamine.

O cura cu laptisor de matca pentru a stimula sistemul imunitar. Laptisorul de matca, un aliment exclusiv al reginei albinelor, este un produs din stup foarte bogat in nutrienti. Este un produs 100% natural care permite reducerea stresului si a oboselii, dar si intarirea imunitatii si recuperarea mai rapida in caz de maladii. Beneficiile laptisorului de matca provin de la nivelul sau exceptional de zaharuri, acizi grasi, mineale, vitamine si oligoelemente. Este deci unul din rarele produse naturale care contin substante antiobioticce si antiseptice. Luata sub forma de cura, timp de cateva saptamani toamna, este cea care stimuleaza de minune sistemul imunitar.

Sanatatea tine si de intestine. Pentru a stimula sistemul imunitar pe timp de toamna, nimic nu se compara cu ingrijirea intestinelor. Miliardele de bacterii care populeaza microbiota intestinala sunt direct implicate in stimularea sistemului de aparare al organismului. Pentru a conserva mai bine aceasta flora bacteriana, alimentatia ar trebui sa fie bogta in fibre si in aliment fermentate, precum kombucha, iaurt, miso sau kefir. Aceste alimente cu o actiune probiotica permit mentinerea unui bun echilibru intestinal si pot stimula sistemul imnitar.

Mizeaza si pe antioxidanti. Agresiunile interne si externe iau cu asalt organismul odata ce vacanta este terminata si ne reintoarcem la ritmul cotidian. In consecinta, acesta este mai supus productiei de radicali iberi si stresului oxidativ. Stresul oxidativ este cel are poate da complet peste cap organismul si sistemul imunitar. Deci este foarte important sa iti faci plinul de antioxidanti. Alege deci fructele si legumele colorate de sezon, fructele rosii, oleaginoasele si vegetalele, dar si pestele gras.

Un comentariu la „4 sfaturi pentru a stimula sistemul imunitar pe timp de toamnă

  1. Bestial filmul,te gandesti ca este inspirat dintr-o intamplare 100% adevarata,cu adevaratul hachiko care chiar sia asteptat stapanul timp de 9 ani pe acel rond din fata garii,fenomenal,pe de alta parte filmul este super ok,numai ca drama nu e chiar asa drama putlockers cum se spune,este adevarat,adevaratul hachiko a reusit performanta sa isi astepte atata timp stapanul numai ca pentru acel caine dupa o perioada de 2-3 ani devenise un obicei,un mod de viata pentru el…etc
    Chestia e ca acest caine a facut furori:2 filme,carti pentru copii,drept exempu de loialitate si fidelitate,drept exemplu pentru noi oamenii,emisiuni,de aceaa japonezii il coomemoreaza in fiecare an si sa nu mai zic ca are si vreo 3 statui ridicate.Simbol nationale pentru Japonezi.

Lasă un răspuns