4 lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată după ce ai mâncat

Dupa o masa delicioasa sau copioasa, foarte multi au obiceiul de a se lungi, de a se odihni si de a face o pauza pentru a-si reincarca bateriile. Dar se pare ca unele obiceiuri chiar sunt contraindicate. Iata 4 reflexe de adoptat dupa ce ai luat masa.

Nu fa sport imediat dupa ce ai luat masa. Se stie ca exercitiile nu sunt recomandate in timpul digestiei. Mai grei « in bascheti », calitatea antrenamentelor este semnificativ mai redusa. Nu suntem deci deloc mai eficienti si deloc mai performanti.

In timpul digestiei, corpul furnizeaza un efort suplimentar si practicarea exercitiilor fizice exact dupa mese prsupune ca organismul sa depuna un efort suplimentar. Ori, digestia este cruciala deoarece este carburantul organismului nostru. Deci trebuie sa ai grija si sa nu mai adaugi un efort suplimentar. Fa sport la 3 ore dupa ce ai mancat.

Nu dormi dupa ce ai mancat. Daca siesta este salvatoare pentru a te odihni sau rasfata, nu se recomanda sa o faci chiar dupa ce ai luat masa. Daca vei face siesta chiar dupa masa, in timpul digestiei adica, te vei confrunta cu balonare, cu stari de disconfort si probleme cu somnolenta. Asta deoarece atunci cand stai lungit in pat, procesul de digestie este incetinit.

Nu bea ceai dupa ce ai luat masa. Ceaiul este o bautura plina de virtuti atunci cand vine vorba despre sanatate. Cel mai bine ar fi insa sa il consumi in afara meselor, cu o ora inainte de masa sau la o ora dupa masa. Taninii prezenti in ceai ar putea sa provoace inhibarea anumitor enzime digestive si ar putea complica asmilarea fierului din anumite alimente. Ori, fierul este un mineral indispensabil pentru organism, mai ales pentru tinerele femei si pentru copii. Deci pentru a evita anemia, cel mai bine ar fi sa consumi ceaiul verde pentru alte momente ale zilei.

Nu fuma dupa mese. Se stie ca fumatul dauneaza grav sanatatii. Si totusi, foarte multe persoane continua sa fumeze, mai ales dupa o masa mai copioasa. Poate sa fie chiar si mai grava decat tigara care se fumeaza dimineata.

Un comentariu la „4 lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată după ce ai mâncat

Lasă un răspuns